Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézet a könyvből

2010.04.08

Kép

- Testőrre lenne szükségem, huszonnégy órás védelemre – mondta Johnny.

- A mi cégünk, a Düpré, Lornier & Romero Személyvédelmi Kft. kizárólag tényleges és folyamatos életveszélyben lévő személyek védelmét vállalja el. Ez a fajta védelem természetesen huszonnégy órás. El kell kérnem néhány adatot öntől, Huxley úr, melyek alapján utánajárok az ügynek, és amennyiben érdekel minket, elvállaljuk. Akár elvállaljuk, akár nem, mindenképpen visszajelentkezem huszonnégy órán belül.

- Rendben. – mondta Johnny.

- A védelemre önnek van szüksége, Huxley úr? – kérdezte a nő.

Mivel nő volt, ösztönösen egy kicsit jobban bíztam a jóindulatában, mint férfiak esetében, de már előre görcsölt a hasam az elutasítása miatt. Soha nem volt kimondott birkatermészetem, ezért megelőzve Johnnyt, bemutatkoztam.

- Joyce Byron vagyok, üdvözlöm! – mondtam. – Nekem van szükségem vádelemre! Nagyon fontos… életbevágóan fontos, hogy találjak néhány profi testőrt, akik rendkívüli módon értik a dolgukat, mert… meglehetősen nagy bajban vagyok. Tudom, hogy hírességeket nem szívesen védenek, mert lealacsonyító szakmailag, de én tényleg nagyon komoly életveszélyben vagyok, és egyáltalán nem vagyok nyűgös!

- Jó napot, Joyce! Abból, amit elmondott, arra következtetek, hogy már beszéltek néhány testőrrel, akik arra hivatkozva utasították el, hogy sztárt nem védenek – mondta Lornier. – Ez igaz is, egy sztárt védeni szakmailag lealacsonyító, és egy sztár valóban elég problémás szokott lenni. Ha a testőr ügyfelét megölik, akkor ő mint testőr, mondhatni, befejezte a pályafutását. Ez az egyik oka annak, hogy annyian ódzkodnak a hírességek védelmétől, mert azok a nyilvánosságot, azaz a veszélyhelyzeteket keresik. Statisztikailag a sztárok nem szoktak komoly veszélybe kerülni. Van néhány híresség, akiket meggyilkoltak, mint például Gianni Versace vagy John Lennon vagy Sharon Tate, de egyiküket sem professzionális gyilkos ölte meg. Egyetlen sztárról sem tudok, akit profi ölt volna meg. Mi kizárólag profi gyilkosok elleni védelemre specializálódtunk.

- Tehát maga is kidob minket – állapítottam meg keserűen.

- Nem fogalmaznék ilyen szélsőségesen, csupán arról van szó, hogy szakmailag nem tűnik vonzónak a feladat – mondta Lornier. – Ennek ellenére, ha megadják az adatokat, melyekre szükségem van, utána fogok nézni, hogy mennyire tűnik komolynak az ügy, és ha annak tűnik, akkor, amennyiben meg tudunk egyezni a feltételekben, elvállaljuk. Nincs kifogásunk ön ellen, Joyce! Én személy szerint kimondottan tisztelem magát a bátorságáért és az egyenességéért, amivel kiáll az igazi értékek mellett.

- Köszönöm – mondtam nagyon hálásan. Végre valaki, aki nem utasított el.

- Milyen adatokra van szüksége? – kérdezte Johnny.

- Tud e-mailt küldeni? – kérdezte a nő.

- Természetesen.

- Szkennelni is tud?

- Igen, nem gond.

- Jó, akkor annyit szeretnék kérni, hogy minden iratot, nyomtatványt, cetlit, névjegyet, bármit, ami csak van, küldjön el nekünk. Érdekel minden rendőrségi, tűzoltósági vagy orvosi feljegyzés, névjegy, kiállított okmány, minden. Természetesen csak az üggyel kapcsolatban lévő anyagok érdekelnek. Azért fontos, hogy ezeknek a másolatát megkapjuk, mert ezek alapján jobban utána lehet járni az információknak. Hallottam, hogy a barátnőjét megműtötték, Joyce, és egy lövedéket operálta ki a testéből. Arra kérem, hogy szerezzen nekem a kórházból egy nagyon részletes leírást arról, hogy milyen kaliberű, fajtájú és anyagú lövedék volt ez. Ha lehetséges, fényképet is szeretnék kapni erről a lövedékről. A lövedék kaliberéből és fajtájából le lehet vonni néhány következtetést az elkövetőkre nézve, ez ezért fontos.

- Meg fogom szerezni – ígértem.

- Jó, köszönöm.

- Rövidesen küldöm az e-mailt – szólalt meg Johnny.

- Várni fogom! – mondta Lornier, majd hozzám intézte a szavait. – Joyce, figyeljen ide! Nem akarom áltatni, elég valószínű, hogy nem vállaljuk el a védelmét. De ez ne szegje a kedvét! Sőt! Éppen ellenkezőleg! Ha felhívom huszonnégy órán belül, és azt mondom, nem érdekel minket az ügy, akkor ne keseredjen el, hanem örüljön! Én nagyon alaposan utánanézek mindennek, elmegyek Fontainebleu-ba, és megnézem a helyszínt, beszélek mindenkivel, akit csak elérek, felkeresek minden hivatalt, illetve szervezetet, amely részt vett valahol az ügy folyamatában. Ha azt mondom, hogy nem érdekel minket, akkor örüljön, mert az azt jelenti, hogy nem olyan nagyon komoly a dolog, hiszen emlékezzen: mi kizárólag olyan személyek védelmére szakosodtunk, akikre profi gyilkosok vadásznak.

- És ha egy nap múlva azt mondja, hogy vállalják? – kérdeztem.

- Nos, abban az esetben lesz oka megijedni.

 

 

 

A képen Amber Valetta, amerikai modell és színésznő látható. Róla mintázta a szerző Joyce karakterét.